Biyovis Basic OrganoFerr tabletta 30db Nagyobb

Biyovis Basic OrganoFerr tabletta 30db

497

Új termék

A vas (Fe) nagyon fontos szerepet tölt be az emberi szervezet egészséges működésében. Egy átlagos felnőtt szervezete 2,5-5,0 gramm vasat tartalmaz, elsősorban a vér oxigénszállító molekulájához a hemoglobinhoz kötve.

Bővebb leírás

Ha megvásárolod ezt a terméket 16 törzsvásárlói pontot kapsz.. A kosaradért összesen 16 törzsvásárlói pontot kapsz. A pontjaidat ilyen értékű kuponra tudod beváltani: 160 Ft.


3,390 Ft Adóval

Egyéb infó

A vashiány elkerüléséért


A vas (Fe) nagyon fontos szerepet tölt be az emberi szervezet egészséges működésében. Egy átlagos felnőtt szervezete 2,5-5,0 gramm vasat tartalmaz, elsősorban a vér oxigénszállító molekulájához a hemoglobinhoz kötve.
Másik része különböző szállító molekulákhoz valamint az izmokban található mioglobinhoz kötődik. A vas legfontosabb szerepe az oxigén sejtjeinkhez való szállítása és onnan a széndioxid, mint anyagcsere termék elszállítása. Az európai népesség körében általános a szükségesnél alacsonyabb szérum vas szint (ez főleg a gyermekekre és nőkre jellemző), ezért mindenképpen indokolt az étrend-kiegészítő formájában történő vas-szuplementáció.

 

A vas hasznosulását a szervezetben a már meglevő vas is  szabályozza. Ha a szérum vas-szint elegendő akkor kevesebb, ha alacsonyabb, akkor több vas szívódik fel a táplálékkal bevitt vasból.


A vas megfelelő felszívódásához egyéb kísérő anyagok is szükségesek. Ezek az aszkorbinsav ( C-vitamin), folsav és réz (Cu), melyeket szintén tartalmaz szükséges mennyiségben az OrganoFerr tabletta. Az sem mindegy, hogy a vas milyen vegyület formájában van jelen, mert a különböző vasvegyületek biológiai hasznosulása erősen eltérő. A korábban a gyógyszeripar által előszeretettel alkalmazott vas-szulfát felszívódása nagyon kis mértékű és az újabb kutatások szerint immun- szupresszív (immun-rendszer blokkoló) hatása is van.
Az OrganoFerr tablettában a vas-fumarát (szerves fumársav vas sója) formájában van jelen. Ennek a vegyületnek nagyon jó a biológiai hasznosulása, jó a felszívódása és nincs negatív hatása az immunrendszer működésére. A természetes vas-források közül elsősorban a húsok jönnek számításba, a növényi tápanyagok  kevés vasat tartalmaznak. Ezért vegetáriánusok és elsősorban vegánok számára feltétlenül szükséges a megfelelő vaskiegészítés, főleg, ha az illető hölgy és meg a menopauza előtt van, ugyanis a havi ciklus során a nők igen nagy mennyiségű vasat veszítenek, mely mindenképen pótolandó.


Vashiány esetén csökken a hemoglobin képződés, a vér nem lesz képes megfelelő mennyiségű oxigént szállítani sejtjeinkhez, ezért csökkenni fog izmaink munkavégző képessége és fáradékonyabbak is leszünk. A vashiány negatív kihatással van a szellemi képességekre is  és fiatal nők esetében akár meddőséget is okozhat
.

Összetevők: Tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), L-Aszkorbinsav, vas-fumarát, csomósodást gátló (magnézium-sztearát), réz-szulfát, folsav.

 


HASZNÁLATI UTASÍTÁS:
Ajánlott napi adagolás: Napi 2×1 tabletta a reggeli és esti étkezések előtt, bőséges folyadékkal bevéve.


EGYÉB INFORMÁCIÓK:

A javasolt napi adag (2 tabletta) tartalmaz:
MegnevezésMennyiségxRDA %
Vas (Fe)
14,0 mg
100
Réz (Cu)   1,0 mg100
C-vitamin

120,0 mg

150
 Folsav200,0 µg100
xRDA%=A felnőttek számára javasolt bevitel
 
 
FIGYELEM: a készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
A javasolt napi adagot ne lépjük túl!
 
Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Blog

1 hasonló termék ebben a kategóriában: