Megválaszoltam kérdéseidet a mosható pelenkákról!

Megválaszoltam kérdéseidet a mosható pelenkákról!

 (1)    0

  Cikkek

Megválaszoltam kérdéseidet a mosható pelenkákról!

Hogyan kell használni? Nézd meg videónkat!

1.) Hány darab pelenkára van szükségem?

A pelenkák száma attól függ, hogy hogyan használod. Csak mosható pelenkát használsz, kombinálod az eldobhatóval, vagy csak alkalmanként használod.

Csak mosható pelust használsz → 20 db pelenkára és 6 db éjszakai betétre van szükséged.

Kombinálod az eldobhatóval → 10 db pelenkára és 3db éjszakai betétre vanszükséged.

Alkalmanként használod → 5 db pelenkára és 1 db éjszakai betétre van szükséged.


2.) Mi a különbség a bambusz és a bébiplüss anyag között?

Miért a bambusz?

Számos ok szól a bambuszból készült pelenka mellett. A bambusz antibakteriális, gombaölő, légáteresztő tulajdonságú. Ez az anyag szerkezeténél fogva nyáron hűvösen, télen melegen tartja a babapopsit. Akkor ajánlom, ha a babád bőre érzékeny, allergiára hajlamos, vagy egy természetes anyagú pelenkát szeretnél használni.

A bambusz a leggyorsabban növekvő növény a világon, amit elsősorban annak a rendkívüli képességének köszönhet, hogy óriási mennyiségű víz megkötésére képes, minek hatására gyors növekedésre képes. Ezért a bambuszrostból készült anyag 3-4-szer nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut. A bambuszt növényvédő szerek és trágyák alkalmazása nélkül termesztik. 100%-ban lebomló anyag. A bambusz olyan helyeken termeszthető, ahol más növény nem él meg. Mindezt egybevetve kiváló pelenkaanyagnak tartom.

Miért a bébiplüss?

 A bébiplüss egy mikroszálas anyag. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok ultravékony szálból tevődik össze, amik vékonyabbak, mint az emberi hajszál.

 

3.) Most nézzük meg a pelenkát közelebbről!4.) Hogyan mossam a pelenkákat?

Milyen mosószert használjak? Miket kell elkerülni?

A nem megfelelő tisztítószerek megrövidítheti a pelenka élettartamát. Mindig használja biológiailag aktív anyagokat NEM tartalmazó mosószereket és ellenőrizd az összetevőket!
Soha ne használj biológiailag aktív mosószereket, öblítőket, fehérítőszereket, enzimeket vagy fehérítőt tartalmazó mosószereket(* a legtöbb áztatószer tartalmazza ezeknek az összetevőknek valamelyikét, vagy akár mindegyikét).
Ne használj ecet vagy nagy mennyiségű citromsavat, szódabikarbónát tartalmazó termékeket (ez elsősorban a bambusz pelenkánál fontos ).
Csak az ajánlott mennyiségű mosószer 3/4-ét használd a mosáshoz, hogy elkerüld a pelenka szövetében a mosószer  felhalmozódását.

Hogyan kezeljem a foltokat? Hogyan tartsam meg a pelenka friss illatát?

A legtöbb folteltávolító optikai fehérítőt és fehérítőt anyagokat tartalmaz, ami nem jó a pelenkának.
Ha hideg vízzel átöblíted minden mosás előtt a pelenkákat  fel tudod lazítani a szennyeződéseket és a beszáradt foltokat. Ha a pelenka nagyon elszennyeződött dörzsöld be a foltot a biológiailag aktív anyagot nem tartalmazó folyékony mosószerrel, vagy Eco folteltávolítóval (pl: marhaepe szappan). Lehetőség szerint szabadban szárítsd a pelenkákat. A Nap UV-sugárzása segít fehéríteni a foltot, még borús időben és télen is.

Hány pelenkát tehetek egyszerre a mosógépbe?

Mosás előtt mindig győződj meg róla, hogy legyen elég pelenkád, amíg a kimosottak megszáradnak! 15 pelenka a maximálisan ajánlott terhelés a mosógéped  dob méretétől függően….

Használhatok szárítógépet a pelenkák szárításához?

A pelenka külső, nedvességzáró rétegét SOHA ne szárítsd szárítógépben és NE tedd ki közvetlen hősugárzásnak (Pl: radiátoron szárítás). Csak a pelenka belső rétegeit és az éjszakai betétet szárítsd szárítógépben alacsony hőfokon maximum 10 percig. Ez segít regenerálni a pelenka szövetének a szálait, így lágy és puha lesz újra. 


5.) Méretek

Ez a pelenka újszülött kortól szobatisztaságig használható a derék és a lábrész kialakításának köszönhetően. A patentok segítségével könnyedén a babád méretére állíthatod a pelenkát.
Ezt a pelenkát úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a bábádra újszülött korától a szobatisztaságig, a táblázat csupán útmutatóként szolgál, mivel minden baba különböző testalkattal és méretekkel rendelkezik, a legnagyobb derékbőség az 56-57 cm. Te választod ki a pelenkának azt a beállítását, ami a legjobban illeszkedik  a babád lába körül , ezzel biztosítva a maximális szivárgás elleni védelmet. Előfordulhat, hogy a kicsikéd gyorsan kinövi a beállított méretet, mint vártad, ekkor használd a legnagyobb beállítást éjjel 6-8 hónapos koráig. Ne ess kétségbe, mert babád hamarosan elkezd mászni és járni és megváltozik a testalkata!

 

6.) Meddig tudom használni a pelenkát?

A Pop-in pelenka használati ideje körülbelül 2-2 és fél év, a legtöbb gyerek ekkor válik szobatisztává, de természetesen a mosási körülmények és mosószer használat minden családnál eltér, így nem tudjuk garantálni minden pelenka pontosan 2 és fél évig kitart. Minden baba más, és különböző időpontokban válnak szobatisztává. 
A babám túl kicsi az éjszakai betét használatához, de a mosható pelenkát szeretném használni éjszaka is!

Ha a babád kicsi a pelenka az éjszakai betéttel együtt túl vaskos lesz ahhoz, hogy használd. Azonban a Pop-in pelenka rendszer célja, hogy a pelenka nedvszívó képességét különböző részek variálásával a babád igényinek megfelelően alakíthatod. Például így is növelheted a pelenka nedvszívóképességét: Ha a pelenkába bele teszel egy másik pelenkabelsőt, a mérete kisebb lesz, mintha az éjszakai betétet használnád, de a nedvszívó képessége egész éjszakán át kitart Ha ez nem lenne elég tehetsz még a dupla pelusba plusz 2 nedvszívóbetétet. Ezeken kívül még számos kombinációt kipróbálhat, amíg a babád elég nagy nem lesz az éjszakai betét használatához és az éjszakák átalvásához.


7.) Mennyi idő alatt száradnak meg a pelenkák?

Feltételezve, hogy a hőmérséklet 18°C a következő száradási időre van szükség:

Pelenka külső: kb. 2-3 óra

Pelenka belső bébiplüss: kb. 4-6 óra

Pelenka belső bambusz: kb. 24 óra


8.) Mire van szükségem a pelenkákon kívül?

Szükséged van papírbetétre, ami megkönnyíti a széklet eltávolítását. A papírral együtt csak a wc-be kell dobnod. A papírbetétet a csomag tartalmazza.

Szükséged lesz egy fedeles 10 l-es vödörre a szennyes pelenkák tárolásához. A pelenkákat szárazon tárold a vödörben (soha ne tegyél bele vizet). A vödör aljára és a pelenkákra csöppents 5-10 csepp eukaliptusz vagy teafa illóolajat, ez megakadályozza a penészedést és a baktériumok szaporodását.

Szükséged lesz egy környezet- és bababarát mosószerre és folttisztítóra.

 

 (1)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha